Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Kritizovat umí každý, ale jaký je tedy Váš návrh na lepší výběr daní? Nejsme v Dánsku, Švédsku nebo Norsku, kde je placení stejná samozřejmost jako to, že dýcháte... A mimochodem umíte dokázat, že 1+1 se skutečně rovná 2?

0 0
možnosti
Foto

A70l63e55š 89M95e75r33t62a

30. 11. 2016 19:48

Konec soukromého podnikání to asi nebude, bude to jen konec krácení daní v jistém sektoru naší ekonomiky. Máte ale pravdu v tom, že pán Babiš zpřísňuje pravidla pouze tam, kde se to netýká jeho zájmů, či to nenaráží na odpor nadnárodních koncernů. Optimalizace daní, skrývání se za anonymní akcie, či únik do daňových rájů je u velkých firem značně rozšiřenou praxí a poněkud se divím, že to nevadí te velké skupině lidí, která se ho chystá volit.

1 0
možnosti
JH

J59i47ř87í 29H27a41r94t56l

30. 11. 2016 12:49

Na čem ujíždíte milý pane? Takový blábol už jsem dlouho nikde nečetl. Šlo to napsat jednou větou. Dám vám na výběr. 1) " Ano, vadí mi EET, protože mi nevadí, když někdo okrádá nás všechny " nebo 2) Ne, nevadí mi EET, protože mi vadí, když někdo okrádá nás všechny " . Jinak k tomu vašemu, teda Babišovu Čapímu hnízdu. Pokud vím, tak vše bylo legální, neexistuje ani žádné trestní stíhání. A víte proč? No já bych řekl, že vše jen a jen díky anonymním akciím. Možná by jste se měl zamyslet nad tím, proč u nás vůbec vznikly a která politická elita je celé dlouhé roky držela v chodu. Ikdyž určitě by se našly vyjímky, které zuby nehty celé roky bojovaly za zrušení anonymních akcií že. Třeba takoví Kalouskové, Sobotkové, Klausové, Zemanové atd. Jo to byli ti správní bojovníci za zrušení anonymních akcií, měli by na hradě za to v budoucích letech dostat nějaký metál nemyslíte?

0 1
možnosti
Foto

E57v42ž93e23n 17Š21i67k

30. 11. 2016 12:55

pro mne jsou akcie jen kus papíru - prostředek, jak okrást neznalé bez trestu. A psát jednou větou o tomto problému nelze, není jednoduchý, jako někteří z nás.

0 0
možnosti
BD

celý průser je, že někdy se zdá být oprávněný pocit, že peníze vybrané od podnikatelů na daních jsou použity k jejich další následné buzeraci. A to není příliš motivační.

0 0
možnosti
AK

V EU se v několikaleté periodicitě opakuje pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich mizí každý rok bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1212x
..... se mnou 1+1 budou  vždy 2

Seznam rubrik